Klä dig rätt för ridning

Inför din första ridlektion vill vi gärna ge dig lite klädselråd, främst för att det ur säkerhetssynpunkt finns viss utrustning som vi aldrig kan ge avkall på men även för att det skall vara bekvämt att röra sig till häst.

Ridhjälm Hjälm skall alltid bäras vid all ridning men också vid hantering av hästarna. Kvalitetsmärkta hjälmar i de flesta storlekar finns att låna i stallet men vill du inhandla en egen hjälm bör du tänka på att den skall uppfylla säkerhetskraven som EU ställer på tillverkaren, dvs. vara CE-märkt, samt ha en bra passform, rådfråga gärna personalen i butiken vid utprovning av hjälm. Vi rekommenderar att köpa egen hjälm då vi har svårt att garantera säkerhet på våra. Vi slänger alltid hjälmarna om vi har barn som ramlat av med dom, däremot ser vi inte alla gånger barnen tappar hjälmarna i golvet.

Skor med klack Ridstövlar eller skor med klack ska användas vid ridning för att förhindra att foten eventuellt åker igenom stigbygeln och fastnar.

Skyddsväst  Vid ridning bör eleven också ha en skyddsväst. Skyddsvästar finns även att låna i stallet. Skyddsväst är obligatoriskt vid hoppning och uteritt för elever under 18år. Annars valfritt, men barn under 18år kräver godkännande av förälder.

Övrig klädsel Undvik bylsig klädsel och använd jacka och tröja utan luva för att undvika att fastna.

Övrigt När vi rider får man inte tugga tuggummi, äta godis eller annat på hästryggen. Undvik även piercing, ringar och stora smycken då dom kan fastna.

Långt hår bör vara uppsatt vid ridning och hantering av hästar. Ridspö och sporrar används endast om detta godkänts av ridläraren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s